top of page

01

Wat is osteopathie?

Klassieke osteopathie is een holistische behandelingswijze die door middel van zachte manuele technieken het lichaamsevenwicht tracht te herstellen.

 

Osteopathie richt zich dus in de eerste plaats op de kwaliteit en kwantiteit van de bewegingen van alle structuren binnen het lichaam. Een lichaam dat in balans is kan dit evenwicht zelf bewaren. Maar door bv. een trauma, slechte voeding of stress, raakt het evenwicht soms zo snel verstoord.

De osteopaat gaat dan op zoek naar bewegingsverliezen in het lichaam die ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf niet meer herstelt. Door deze te behandelen, komt het lichaam in zijn zelf regulerend patroon terug en komt het terug in evenwicht. Osteopathie is voor iedereen toegankelijk!

 

Osteopathie is tevens een complementaire geneeswijze die zich volledig aansluit aan de klassieke geneeskunde en wordt niet als een alternatief beschouwd van de klassieke geneeskunde.

02

Indicatie tot behandeling

Ons lichaam komt ieder dag onder stress te staan. Vaak gaat dit over kleine ongemakken maar op momenten waar extra druk op het lichaam wordt uitgevoerd kunnen dergelijke problemen langer aanslepen zoals: hoofdpijn, migraine, kaakproblemen, acute & chronische rugpijnen, nekklachten, littekenweefsel na operatie, algemene gewrichtsproblemen zoals artrose, spijsverteringsklachten,...

 

Als men de problematiek bij baby's bekijkt, zien we dat de krachten waaraan een baby onderhevig wordt tijdens de bevalling zeer groot zijn.

Dat de baby heel wat te verwerken heeft, zoals de forceps, vacuümpomp, keizersnede; deze kunnen hun invloed hebben op reflux, darmkolieken, excessief huilen of slechte nachtrust. Daarnaast hebben we de opgroeiende kinderen die vaak buikpijn, gewrichtsklachten, scoliose, functionele neus- keel & oorproblemen (chronische oorontsteking door slechte drainage van de buis van Eustachius) hebben. Tevens bieden we een zeker ondersteuning bij concentratieproblemen, ADHD, ADD & andere leerstoornissen.

 

Bent u niet zeker of osteopathie iets voor u of uw kind kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor verdere info.

03

Hoe ziet er een consultatie uit?

Bij een eerste consultatie bestaat deze uit een uitgebreide anamnese, waarbij algemene gegevens en uitgebreide aandacht aan de klachten wordt gegeven maar ook de medische voorgeschiedenis van de patiënt aan bod komt. Daarna wordt er een uitgebreid lichaamsonderzoek doorgevoerd, om een duidelijker beeld te krijgen van de pijn uitlokkende structuur.

 

Een consultatie neemt een 45 min  in beslag, daarbij probeer ik de patiënt zoveel mogelijk bij de consultatie te betrekken en de werking van deze zo eenvoudig mogelijk uit te voeren.

 

Tevens is het belangrijk dat men resultaten van mogelijke RX, CT-scans, MRI - of andere onderzoeken mee te brengen tijdens de eerste consultatie.

04

Praktische  info

Voorschrift van de huisarts?

Dit is niet nodig, u kan zonder voorschrift op consultatie dit geldt tevens ook voor de terugbetaling.

Terugbetaling osteopathie

De meeste mutualiteiten betalen osteopathie deels terug. De terugbetaling bedraagt 10 tot zelf 12 euro per consultatie dit max. 5 keer per jaar.

 

Meer informatie daar omtrent vindt u alvast bij uw mutualiteit.

 

Tarieven

Voor een behandeling van 45 min. geldt vanaf 1 januari 23, € 60,00.

 

Het is enkel mogelijk om met CASH of mobiel te betalen.

bottom of page