top of page

Indicaties

Een zwangerschap is een unieke ervaring maar deze gaat niet altijd zonder slag of stoot. Want het lichaam verandert zo snel in korte tijd, dat deze soms wel in de problemen kan komen.

 

Dan denken we aan:

- Bekkeninstabiliteit

- Carpaal Tunnel Syndroom

- Lies - of rugpijn

- Hoofdpijn

- Zure oprispingen

- Harde buiken

- Stuitligging

- Fertiliteitsproblemen

- ...

een osteopathie behandeling?

Deze kan veel beteken, een behandeling kan op de zwangerschap zelf gericht zijn maar ook op een vlotte bevalling. Daarnaast wordt osteopathie ook aanbevolen voor een eventuele zwangerschap maar ook bij het moeilijk zwanger worden.

Een lichamelijk of een hormonale onevenwicht kan 1 van de parameters zijn die een zwangerschap in de weg staat.

 

Tijdens een behandeling wordt het accent op de buikregio, bekken en middenrif gelegd, natuurlijk zonder de totaliteit van het lichaam uit het oog te verliezen.

 

Vanaf het 2de trimester tem de bevalling is het niet slecht om enkele keren een osteopaat te bezoeken. Zowel voor het welzijn van de toekomstige mama maar ook dat van het kind. zo krijgt het kindje meer ruimte in de buik en kan de bevalling gemakkelijker verlopen. Maar vergeet ook niet de periode na de bevalling, deze loopt ook niet altijd van een leien dakje. Dan is het belangrijk om het lichaam te helpen in evenwicht te komen, om mogelijke klachten te voorkomen.

 

bottom of page